Ga naar de inhoud

Tijd voor een creatieve boost

  • door

Nieuwe activiteiten in de Zilverbeek…

Weldra kunnen we de koude winterdagen vaarwel zeggen en gooit De Zilverbeek haar deuren weer open voor een nieuwe reeks van activiteiten. We nodigen je graag uit voor één van de vele workshops die we aanbieden. Ben je eerder geïnteresseerd in ons fotoplatform? Je kan je nog steeds aansluiten bij onze groepen die maandelijks bijeenkomen. Natuurlijk ben je ook welkom voor al je fotoprojecten waarvoor je prints nodig hebt (analoog of digitaal). Ons aanbod aan mooie fine art papieren is zéér uitgebreid en we denken graag mee over mogelijkheden ivm de presentatie van je werk.

Anja, Han en Jolien

 


PROGRAMMA FEBRUARI

ZA & ZO 26 & 27 FEBR: TWEEDAAGSE MORDENCAGE:  10 – 17u meer info verder in deze nieuwsbrief 

FOTOPLATFORM GROEP 2: ZO 20 FEBR: 09u30 – 12u
FOTOPLATFORM GROEP 1: DI 22 FEBR: 19 – 21u30

PROGRAMMA MAART

ZA 5 MAART: WORKSHOP EMULSION LIFT:  10 – 17u   meer info verder in deze nieuwsbrief
VR 11 MAART: WORKSHOP WET COLLODION:  10 – 17u meer info verder in deze nieuwsbrief
ZA 12 MAART: WORKSHOP LIQUID EMULSION:  10 – 17u
VR 18 MAART: WORKSHOP LITH PRINTING:  10 – 17u
ZA 19 MAART: WORKSHOP CYANOTYPE:  10 – 17u meer info verder in deze nieuwsbrief
ZA & ZO 26 & 27 MAART: TWEEDAAGSE PLATINUM/PALLADIUM:  10 – 17u
FOTOPLATFORM GROEP 2: ZO 20 FEBR: 09u30 – 12u
FOTOPLATFORM GROEP 1: DI 22 FEBR: 19u – 21u30


PROGRAMMA JANUARI

ZA & ZO 02 & 03 APRIL: TWEEDAAGSE CYANOTYPE OP GLAS:  10 – 17u meer info verder in deze nieuwsbrief
DO 07 tem ZO 10 APRIL: VIERDAAGSE ANALOGE FOTOGRAFIE:  10 – 17u meer info verder in deze nieuwsbrief 

FOTOPLATFORM GROEP 1: DI 20 APRIL: 19u – 21u30
FOTOPLATFORM GROEP 2: ZO 24 APRIL: 09u30 – 12u

Is er een sessie die je graag zou willen bijwonen maar waarvan de geplande datum niet voor je past, laat het ons zeker weten. We werken ook op afspraak.


INSCHRIJVINGEN

Via mail naar info@dezilverbeek.be of anja@silverstreamstudio.be

telefonisch 0494 04 29 71
of via onze website: www.dezilverbeek.be


FOTOPLATFORM

Twee weken geleden zijn we voor de eerste keer samengekomen met het fotoplatform. Twee groepen van enthousiaste deelnemers hebben tijdens deze ontmoeting kennis gemaakt met elkaar en elkaars werk.

Iedere maand zullen deze groepen opnieuw samenkomen om hun proces met elkaar te delen en om gezamenlijk naar verschillende methoden te zoeken om het persoonlijke werk te versterken.

Het fotoplatform komt iedere 3de week van de maand bij elkaar. De eerst volgende bijeenkomst vindt plaats op:

Groep 1: Dinsdag 23 november: 19u – 21u30
Groep 2: Zondag 21 november: 9u30 – 12u

Begeleiding: Jolien De Nijs
Prijs: €125,00/jaar


TWEEDAAGSE MORDENCAGE

Mordençage is een techniek waarbij we eerst een foto afdrukken op klassiek fotopapier om die daarna in een chemisch bad te dompelen waarop het fotopapier gaat reageren. Als je het proces een beetje onder de knie krijgt, ontstaan er sluiers en verkleuringen die een nieuwe dimensie toevoegt aan je beeld.


EMULSION LIFT

Bij deze techniek vertrekken we van een digitaal beeld dat we afdrukken op een specifieke transparante drager om het nadien over te brengen op een ander materiaal zoals glas, papier, hout, keramiek,…
Je brengt zelf enkele digitale beelden mee die je graag wil afdrukken en eventueel enkele materialen waarop je de afdruk wil overbrengen.


WET COLLODION

Tijdens deze workshop leer je de basis van één van de allereerste fotografische procédés. Net zoals in de 19de eeuw leren we collodium gieten op aluminium plaatjes, ze lichtgevoelig maken, juist belichten en ontwikkelen.


CYANOTYPE

Cyanotype is één van de oudste fotografische technieken die tot vandaag nog steeds wordt gebruikt. Iedereen kent wel de typische beelden in “Pruisisch blauw” die zo kenmerkend zijn aan dit procédé maar tijdens onze workshop leren we je tevens hoe je een beeld op smaak kan brengen door het te verkleuren met tannines (koffie, thee,…)


VIERDAAGSE ANALOGE FOTOGRAFIE

Do 07 april
We leren hoe onze camera werkt, hoe we het licht meten en trekken erop uit om onze eerste foto’s te maken.
Nog voor het einde van de dag ontwikkelen we ook onze eerste filmpjes.

Vr 08 april
Bij mooi weer trekken we de natuur in, bij minder mooi weer werken we in de studio.
In de namiddag ontwikkelen we onze filmpjes.

Za 09 april
In de voormiddag maken we contactafdrukken van onze negatieven en kunnen er eventueel nog filmpjes ontwikkeld worden. In de namiddag maken we dan de eerste afdruk op fotopapier.

Zo 10 april
We werken de hele dag in de DOKA om enkele afdrukken te maken. We leren hoe we en beeld dynamischer kunnen maken door het gebruik van split grade printing. We leren gevorderde technieken als burning en dodging.

Kostprijs € 570 
Filmpjes (Milford HP5), fotopapier, chemie, gebruik doka, werken met studio flitsers en ook een broodje met drankje bij elke sessie inbegrepen.

Je brengt wel zelf je eigen analoge camera mee: 35 mm, 120 mm of 4×5 camera.
Er kan ook gebruik gemaakt worden van een 4×5 veldcamera als we op stap gaan en een 4×5 technische camera als we in de studio werken.

Onder leiding van Han Soete.


SAMENWERKINGSPROJECTEN

CeeCee – workshop  BOEKBINDEN – PART1
CeeCee, Christel Caspermans is al jaren actief in de grafische wereld en heeft zich de laatste jaren toegelegd op het handboekbinden.
Naast het traditionele inbinden maakt ze ook  boeken in opdracht en zoekt samen met de opdrachtgever naar een gepaste bindwijze, zo zijn er al verschillende eindwerken en portfolio’s door haar ingebonden.

Deze workshop is voor de deelnemers een kennismaking om op eenvoudige wijze en zonder al te veel werkmateriaal boekjes te maken en daarna zelf verder te kunnen variëren.
€ 90,00 pp (min 4 – max 6 pers)
Inclusief materialen en middagbroodje
Workshop kan worden ingepland na afspraak
Instagram ceecee.christel
www.ceeceechristel.com

Walter Saenen – MASTER CLASS Portretfotografie
Walter Saenen is een rasechte vakfotograaf en elke fotograaf die zijn werk bekijkt zal beamen dat hij de techniek tot in de puntjes beheerst.
Of je nu een portret in een fotostudio of in je garage maakt, er is altijd een oplossing om het licht te creëren dat past bij de sfeer die je wil bereiken. Als je begrijpt hoe (kunst)licht werkt, dan kan je al snel met enkele flitsers en de juiste tools tot een prachtig resultaat komen.
€150,00pp
Workshop kan worden ingepland na afspraak
www.waltersaenen.com
+32 498 72 21 66

PUMA PRESS – Workshop ‘ZEEFDRUK CMYK PHOTO’
Puma Press is een artistieke zeefdruk studio o.l.v Arne Wastyn en Esther Vandenbroele die gevestigd is in hetzelfde gebouw waar ons atelier De Zilverbeek haar intrek heeft genomen.
Puma Press drukt werken op papier en op textiel en biedt tevens een workshop aan zodat je kan proeven van deze printtechniek.
In deze workshop leer je hoe je CMYK zeefdrukken maakt. Elke stap in het process wordt samen doorgenomen. Je mag zelf een beeld kiezen dat we samen zullen zeefdrukken.
175 € pp (max 2 pers)

Naast het zeefdruk atelier hebben Arne & Esther een grafisch ontwerpbureau waar ze eigen werk maken en ook in opdracht van derden werken.
Workshop kan worden ingepland na afspraak
Instagram: Arnewastyn
www.pumapress.be


www.dezilverbeek.be
info@dezilverbeek.be of anja@silverstreamstudio.be
0494 04 29 71