Ga naar de inhoud

Vierdaagse workshop analoge fotografie (zomer 2023)

  • door

Gedurende vier dagen namen we de tijd om het de basis van analoge fotografie te leren kennen en in te oefenen. De volgende vierdaagse gaat door van 26 tot 29 december, er zijn enkel plaatsen beschikbaar.

Op de eerste dag wat achtergrond over het specifiek van een film versus digitale fotografie. We bespraken ook kort de verschillende soorten zwart/wit filmpjes en hun specifiek kenmerken.  Nog voor de middag waren we al op pad om in het Kielpark foto’s te gaan maken.  De namiddag hebben we dan onze eerste filmpje ontwikkeld.

We wisten niet zeker of al de camera’s wel zouden werken, sommige camera’s jaren al jaren ergens in kelder of kast,… maar gezien de bedoeling van de workshop is dat de deelnemers na de workshop verder zelfstandig aan de slag kunnen namen we wat extra tijd om camera’s te testen.

Dag twee alweer op stap, maar deze keer in de prachtige Hobokense Polder.  Iedereen met zijn eigen camera(s).   In de namiddag alweer filmpjes ontwikkelen, gelukkig ging dat al wat sneller dan op dag 1 we waren immers flink verloren gelopen in de Hobokense polder.

Dag drie en vier hebben we dan besteed aan het leren maken van een afdruk.  Op dag één gingen we aan de slag met foto’s die we de eerste twee dagen maakten op dag vier was er ook wat ruimte met negatieven de de deelnemers nog in hun archief hadden zitten aan de slag te zitten.

Op het einde van dag vier had iedereen het virus van de analoge fotografie zo te pakken dat er afspraken werden gemaakt om samen in de doka te komen werken.

Geef ons een seintje als je wil graag wil deelnemen aan volgende week van de analoge fotografie.